Merkez Mahallesi, Abide-i Hürriyet Caddesi Black Out İş Merkezi No: 211 İç  Kapı No: 64 Şişli/İSTANBUL

Teşvik Danışmanı

18.09.2020
1.191
Teşvik Danışmanı

Teşvik Danışmanlığı

Devletin firmalara sağlamış olduğu destekler belirli bir mevzuat çerçevesinde olmak  zorundadır. Her bir teşvik başvurusunda konusuna göre öncesinde ya da sonrasında dikkat edilmesi gereken  hususlar vardır ve bunlarda mevzuatlarda belirtilmektedir. Mevzuatlar, akademik bir dil kullanıldığından genelde anlaşılması ve içinden çıkılması zor metinler olarak göze çarpmaktadır. Teşvik danışmanı ya da uzmanı dediğimiz kişiler, devletin sürdürülebilir ekonomik kalkınmayı sağlamak amacıyla verdiği destekler ile ilgili mevzuatlara hakim, işleyişi bilen ve aynı zamanda firmalara teşvik projeksiyonu çizen kişilerdir. Teşvik danışmanlarının ilk amacı, firmalar için çizecekleri teşvik projeksiyonu ile birlikte firmaların devlet desteklerinden maksimum seviyede yararlanmalarını sağlamaktır.

 

Görevleri

Teşvik danışmanı mevzuata bağlı çalıştığı için görev tanımında ilk sıralarda mevzuata hakim olmak ve mevzuat değişikliklerini takip  etmek vardır. Teşvikten faydalanabilenler, desteklerden mevzuat çerçevesinde faydalanabildiği için teşvik danışmanı bu mevzuatlara tam anlamıyla hakim olmalı ve yapılan değişiklikleri zamanında fark ederek firmaları yeniliklere göre bilgilendirmelidir.

Teşvik danışmanının bir diğer görevi ise firma adına belgeleri düzenlemek ve başvuruları yapmaktır. Bunu yaparken firma ile sürekli iletişim halinde olup firmadan temin edilmesi gereken evraklar temin edip kendi üstüne düşen evrakları hazırlayarak başvuru sürecini tamamlar. Başvuru yapmakla dosyanın işi bitti denemez. Dosyalar her ne kadar eksiksiz gönderilse de mevzuatta değişiklik gerçekleşebilmekte ya da daha önce mevzuatta olmayan bir durum ile ilgili dosyayı yürüten kurum tarafından gerek görüldüğü durumlarda farklı belgelerde talep edilebilmektedir. Bu sebeple başvuru sonrasında  dosyaların son durumlarını takip etmekte önemlidir.

Danışmanın görevi firmaya özel teşvik projeksiyonu hazırlamak ile devam eder. Bir firma ile işbirliğine başlaması ile birlikte firmanın önceki harcamalarına bakarak gelecek dönemde teşvik kapsamında değerlendirilebilecek harcamaları belirler ve firmanın ilerleyen dönemde bu harcamalarının geri dönüşünü sağlar.

Nihai görevi ise firmada süreç içerisinde devlet destekleri açısından bir farkındalık oluşturarak  firmanın belirli bir süre sonra desteklerden kendi başına faydalanabilmesini sağlamaktır.

Tek bir cümlede toplayacak  olursak teşvik danışmanlarının görev tanımını, mevzuatı ve mevzuattaki değişiklikleri takip ederek firmanın belge işlemlerini yürütmek, firmaları bilgilendirmek, teşvik projeksiyonu oluşturmak ve firmayı teşviklerden kendi kendine faydalanabilecek konuma getirmek olarak yapabiliriz.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz: