Merkez Mahallesi, Abide-i Hürriyet Caddesi Black Out İş Merkezi No: 211 İç  Kapı No: 64 Şişli/İSTANBUL

Yurt Dışı Birim Desteği

Yurt Dışı Birim Desteği

Yurtdışı Birim Desteği

Sağlık turizmi sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin doğrudan veya yurt dışında faaliyet gösteren şirketleri veya şubeleri üzerinden açtıkları birimlerin kira ve komisyon giderleri, %60 oranında ve birim başına yıllık en fazla 2.885.000 TL tutarında desteklenir. Bu tutar muayenehaneler ve poliklinikler için 1.202.000 TL ile sınırlıdır.

Detaylı Bilgi İçin Bizimle İletişime Geçin

Bumerang Danışmanlık
Sabit Telefon: 0212 970 11 94
GSM: 0536 854 75 82
Email Adresi: info@bumerangdanismanlik.com

Kira desteğinden yararlanmak için, yararlanıcılar usul esaslarda yer alan belgelerle DYS üzerinden başvuru yaparlar. Kapsama alınan yurt dışı birimlerin(ofis, ön tanı merkezi, klinik, hastane…) destek ödemesi için EK-9B’de yer alan bilgi ve belgelerle DYS üzerinden başvuru yapılması gerekir.

Yararlanıcı sağlık turizmcisi, Karar’ın yayım tarihten önce açtığı yurt dışı birimleri için de bu destekten yararlanabilir.

Yurt dışında düzenlenen kira sözleşmesi, ödeme belgeleri ve yurt dışı birime ait belgeler, harcamanın yapıldığı ülkede bulunan Ticaret Ataşeliği’ne DYS üzerinden onaylatılır.

Ticaret Müşavirliği Yurt Dışı Birim Desteği için yurt dışı birime ait ilk destek başvurusuna ilişkin belgeleri onaylamadan önce ve destek devam ettiği müddetçe her destek yılında birimi yerinde inceler. Bu incelemeler neticesinde Ticaret Müşavirliği söz konusu yurt dışı birimde gerçekleştirilen faaliyetin Türkiye’nin döviz kazandırıcı hizmet gelirlerini artırmaya yönelik olup olmadığını değerlendirir ve DYS üzerinden raporunu iletir. Ticaret Ataşeliklerinin olumsuz görüş bildirdiği durumlarda incelemeci kuruluş bahse konu birimi destek kapsamından çıkartır.

Bu Genelge kapsamında 6 ay ve daha üzeri dönemi içeren kira ödemelerinin tek seferde yapılması durumunda hak ediş ödemesi, Ticaret Müşavirliği’nin yerinde inceleme yapmasının ve değerlendirmenin DYS üzerinden bildirilmesinin ardından gerçekleştirilir.

Destek kapsamına alınan ve destek ödemesi devam eden birimin kira sözleşmelerinde değişim olması halinde yeni kira sözleşmesi, birim sahibi tarafından ilgili Ticaret Ataşeliğine DYS üzerinden sunulur ve Ticaret Ataşeliğince söz konusu kira tutarının rayice uygun bulunması durumunda DYS üzerinden onaylanır.

Destek başvurusunda bulunulmuş bir yurt dışı birimin adresinin değiştirilmesi durumunda yeni adresteki birim, eski adresteki birimin devamı olarak değerlendirilir.

Başvuru sahibinin yurt içi ya da yurt dışı ortaklık yapısının destek oranının değişmesine veya desteğin sonra ermesine sebebiyet verecek şekilde değişmesi durumunda değişiklik tarihinden itibaren 3 ay içerisinde başvuru sahibinin DYS üzerinden gerekli bilgilerini güncellemesi ve değişikliğe dair bilgi ve belgeleri DYS’ye yüklemesi gerekir. Ortaklık yapısının belirtilen biçimde değiştiği ve 3 ay içerisinde bildirimde bulunmadığı belirlenen başvuru sahipleri, birim desteği kapsamından çıkarılır ve bekleyen  teşvik başvuru dosyaları destek kapsamında değerlendirilmez.

Yurt dışı birim teşviği kapsamına alındıktan sonra faaliyeti sonlandırılan birim için; kapandığı ya da organik bağın sona erdiği tarihten itibaren 1 ay içinde başvuru sahibi tarafından DYS üzerinden bildirim yapılır. Bildirimin yapılması durumunda bahse konu birim, kapandığı ya da organik bağın sonlandığı tarihten önceki dönem için destekten yararlanır.

Ödeme belgesinde kira ödemesinin hangi aya ait olduğunun belirtilmesi gerekir. Ödeme belgesinde belirtilememesi durumunda, kiraya verenden ödemelerin hangi aya ait olduğuna dair yazı alınır ve bu yazının DYS üzerinden sunulması gerekir.

Yurt dışı birim desteği başlangıç tarihi olarak desteğe konu olan ilk ay baz alınır ve destek süresi, bu tarihten itibaren 48 ay sonra biter.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz: