Merkez Mahallesi, Abide-i Hürriyet Caddesi Black Out İş Merkezi No: 211 İç  Kapı No: 64 Şişli/İSTANBUL

Personel Desteği

Personel Desteği

Personel Desteği

Sağlık turizmi sektöründe bulunan sağlık kuruluşları ve sağlık turizmi aracı kuruluşlarının istihdam edecekleri çağrı merkezi personeli, tercüman, sosyal medya uzmanı, rehber ve pazarlama uzmanı ile bakım alanında faaliyet gösteren sağlık turizmi yararlanıcılarının istihdam edecekleri sosyal hizmet uzmanı ve bakım elemanının personel başına aylık brüt maaş tutarının en fazla 18.000 TL tutarını %60 oranında destekler. İstihdam desteği kapsamında yıllık en fazla 4.404.000 TL tutarında destek alınabilir. Bu tutar muayenehaneler ve poliklinikler için 1.202.000 TL ile sınırlıdır.

Detaylı Bilgi İçin Bizimle İletişime Geçin

Bumerang Danışmanlık
Sabit Telefon: 0212 970 11 94
GSM: 0536 584 75 82
Email Adresi: info@bumerangdanismanlik.com

Sağlık turizmi yararlanıcılarının(sağlık kuruluşları ve sağlık turizmi acenteleri) istihdam ettikleri personel için  ön onay başvuru belgeleri ile birlikte Genel Müdürlüğe ön onay başvurusu yapması gerekir. Ön onay başvurusu reddedilen desteklenmez.

Ön onayı kabul edilen istihdama yönelik destek başvuruları yararlanıcılar tarafından(sağlık kuruluşları veya sağlık turizmi acenteleri) üçer aylık dönemler halinde, maaş ödemesinin gerçekleştirilmesi itibarıyla en geç 6  ay içinde gerekli evraklar ile birlikte ihracatçılar birliğine yapılır.

Bakanlığın açıklamış olduğu niteliklere sahip olan personeller desteklenir. Bu kriterler şu şekildedir.

  1. Çağrı merkezi personeli, bakım elemanı ve rehber haricindeki diğer meslek dallarında istihdam edilecek kişilerin Türkiye’deki üniversitelerin veya denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki üniversitelerin lisansüstü veya en az 2 (iki) yıllık eğitim veren ön lisans/lisans olmak üzere;

 

  1. Tercüman için ilgili dile ilişkin dil edebiyat/öğretmenlik/mütercim ve tercümanlık bölümü/programı/fakültelerinin en az birinden mezun olması; veya son 5 (beş) yılda en az 1 (bir) yıl sağlık, turizm, tercümanlık, halkla ilişkiler tecrübesine sahip olması,

 

  1. Sosyal medya uzmanı için yeni medya ve iletişim, medya ve görsel sanatlar, görsel iletişim tasarım, iletişim, halkla ilişkiler, radyo sinema ve televizyon, dijital medya ve pazarlama, sosyal medya yöneticiliği, bilgisayar/yazılım ve grafik tasarımı/grafik mühendisliği bölümü/programlarının en az birinden mezun olması; veya son 5 (beş) yılda en az 1 (bir) yıl sosyal medya uzmanlığı/yönetimi tecrübesine sahip olması,
  2. Pazarlama uzmanı için pazarlama, işletme, iktisat, halkla ilişkiler, halkla ilişkiler ve tanıtım, halkla ilişkiler ve reklam, reklamcılık, sağlık turizmi, sağlık yönetimi/sağlık kurumları işletmeciliği, uluslararası ilişkiler, uluslararası ticaret, turizm işletmeciliği ile turizm işletmeciliği ve otelcilik bölümü/programlarının en az birinden mezunu olması; veya son 5 (beş) yılda en az 1 (bir) yıl pazarlama tecrübesine sahip olması,
  3. Sosyal hizmet uzmanı için sosyal hizmetler, aile ve tüketici bilimleri, psikoloji, sosyoloji, sosyal çalışmalar, diyetetik ve beslenme, fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümü/programlarının en az birinden mezunu olması; veya son 5 (beş) yılda en az 1 (bir) yıl sosyal hizmet tecrübesine sahip olması gerekir.

 

  1. Çağrı merkezi personeli ve bakım elemanı olarak istihdam edilecek kişilerin Türkiye’deki üniversitelerin veya denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki üniversitelerin lisansüstü veya en az 2 (iki) yıllık eğitim veren ön lisans/lisans mezunu olması ve; çağrı merkezi personelinin son 5 (beş) yılda en az 1 (bir) yıl çağrı merkezi tecrübesine sahip olması, bakım elemanı personelinin son 5 (beş) yılda en az 1 (bir) yıl yaşlı/engelli bakım tecrübesine sahip olması gerekir.

 

  1. Rehber olarak istihdam edilecek kişilerin ilgili kamu kurumundan alınmış ruhsatnameye sahip olması gerekir.

 

  1. İstihdam edilen personelin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması halinde, son 2 (iki) yıl içinde TÖMER Sağlık Turizmi Dil Yeterlilik Sınavından en az B2 seviyesinde, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az (D) seviyesinde veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından belirlenen kriterlere göre YDS (D) eşdeğeri yabancı dil belgesine sahip olması gerekir.

 

Bakanlık istihdam desteği ön onay başvurusunu; yukarıda belirtilen kriterlere uygunluğuna göre değerlendirir.

Bu destekten hali hazırda çalışan ve kriterleri sağlayan personelleriniz için de yararlanabilirsiniz.

 

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz: