Merkez Mahallesi, Abide-i Hürriyet Caddesi Black Out İş Merkezi No: 211 İç  Kapı No: 64 Şişli/İSTANBUL

YURT İÇİ TANITIM VE EĞİTİM DESTEĞİ

YURT İÇİ TANITIM VE EĞİTİM DESTEĞİ

YURT İÇİ TANITIM VE EĞİTİM DESTEĞİ

Sağlık turizmi sektöründe faaliyet gösteren yararlanıcıların ve işbirliği kuruluşlarının Bakanlık tarafından uygun görülen ve bir takvim yılı içinde en fazla 5’er adet gerçekleştirilen yurt dışından davet edilen akademisyen, uzman, basın mensubu, deneyimleyici, sektörel kurum veya kuruluş temsilcilerinin katılımıyla, münhasıran yurt içindeki tesislerinin ve hizmetlerinin tanıtımına yönelik düzenledikleri eğitim ve tanıtım programlarına ilişkin giderleri yararlanıcılar için %60, işbirliği kuruluşları için %70 oranında desteklenir.

Yurt içi tanıtım/eğitim programına dair yararlanıcılar program başına en fazla 1.202.000 TL tutarında, işbirliği kuruluşları program başına en fazla 1.200.000 TL tutarında desteklenir.

Sağlık turizmi yararlanıcılarının ve işbirliği kuruluşlarının, yurt dışından kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla düzenleyecekleri yurt içi eğitim ve tanıtım etkinliklerine ilişkin giderlerinin desteklenebilmesi için etkinliğin başlangıç tarihinden en az 1 (bir) ay önce “Yurt İçi Tanıtım ve Eğitim Desteği Ön Onay Başvuru Belgeleri (EK-16)” ile birlikte Genel Müdürlüğe ön onay başvurusu yapılır. Ön onay verilmeyen etkinlikler desteklenmez.

Yurt içi tanıtım/eğitim etkinliğinin tamamlanmasını müteakip destek başvuruları, ödemenin gerçekleştirilmesinden itibaren 6 (altı) ay içinde “Yurt İçi Tanıtım ve Eğitim Destek Ödemesi Başvuru Belgeleri (EK-16A)” ile birlikte incelemeci kuruluşa yapılır.

Bu madde kapsamında aşağıda belirtilen giderler desteklenir.

  1. Organizasyonu yapan işbirliği kuruluşunun ve organizasyona iştirak eden yabancı kurum/kuruluşların en fazla 2 (iki) temsilcisinin ekonomi sınıfı ulaşım ve transfer giderleri,
  2. Organizasyonu yapan işbirliği kuruluşunun ve organizasyona iştirak eden yabancı kurum/kuruluşların en fazla 2 (iki) temsilcisinin kişi başına günlük 1.800 TL’ye kadar olan konaklama (oda ve kahvaltı) giderleri,
  3. Tercümanlık giderleri,
  4. Organizasyon giderleri (yer kirası, ilgili teknik araç ve gereçlerin kira giderleri),
  5. Görsel, yazılı ve işitsel tanıtım giderleri
  6. Halkla ilişkiler, danışmanlık ve eşleştirme hizmet giderleri
  7. Katalog, broşür ve tanıtım malzemeleri giderleri

Bu maddenin üçüncü fıkrasının (b), (c) ve (d) bentlerinde belirtilen giderler, en fazla 5 (beş) gün süreyle desteklenir.

Ön onay verilen programın katılımcı listesine ilişkin değişiklikler en geç program başlangıç tarihinden önceki gün, diğer değişiklikler ise değerlendirilmek üzere programın başlangıç tarihinden en geç 7 (yedi) gün önce, bu maddenin birinci fıkrası çerçevesinde ön onayı veren kuruma bildirilir. Bahsi geçen süreler içinde bildirilmeyen değişiklikler değerlendirmeye alınmaz. Bununla birlikte haklı sebeplerin varlığı halinde yararlanıcı/işbirliği kuruluşu, söz konusu hususları, ilgili belgelerle birlikte değerlendirilmek üzere sunabilir.

Yurtiçi tanıtım/eğitim etkinliği katılımcılarının organizasyonun başlangıç tarihinden en fazla 3 (üç) gün önceki ve bitiş tarihinden en fazla 3 (üç) gün sonraki ulaşım harcamaları desteklenir.

Ulaşım ve konaklama giderlerinin desteklenebilmesi için katılımcılarının onay verilen programın tamamına katılım sağlaması gerekir. (Haklı sebeplerin varlığı halinde yararlanıcı/işbirliği kuruluşu, programın tamamına katılım sağlamayan katılımcılara ilişkin açıklamayı, ilgili belgelerle birlikte değerlendirilmek üzere incelemeci kuruluşa sunabilir.)

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz: